Tiedotteet

Sipilöinti seis! -mielenosoitus keräsi 2000 hallituspolitiikkaan tyytymätöntä


Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -liikkeen mielenosoitus Helsingissä 2.9.2017 sujui rauhallisissa merkeissä. Tapahtuma oli onnistunut, ja mukana oli noin 2 000 mielenosoittajaa.

Mielenosoituksessa vaadittiin hallituksen tehottoman ja vahingollisen leikkauspolitiikan lopettamista. Budjettiriihen uudet kiristykset herättivät laajaa tyytymättömyyttä.

Yhdessä hallituspolitiikkaa vastaan olivat järjestäytyneet seuraavat blokit: työ ja työttömyys -blokki, vammaisblokki, eläkeläiset, rauha ja ympäristö -blokki, taidetyöläiset, rasismin vastainen blokki, antikapitalistinen blokki ja antisipilistinen blokki, eläinoikeusblokki, feministiblokki sekä opiskelijat.

Mielenosoitus kokoontui Rautatientorilla ja kulki Mannerheimintien kautta eduskuntatalolle. Halllituksen politiikkaan tyytymättömät piirittivät talon ja esittivät vaatimuksiaan. Kulkue jatkoi Aleksanterinkadun kautta Senaatintorin ohimarssilla ja päätyi takaisin Rautatientorille, jossa kuultiin musiikkia ja puheenvuoroja.

Joukkovoima kiittää kaikkia mukana olleita mielenosoittajia, esiintyjiä ja muita protestin tukijoita.

Mielenosoitus on ohi, mutta taistelu hallituksen nykypolitiikkaa vastaan jatkuu. Emme edelleenkään hyväksy tuloerojen kasvattamista, köyhien vastakkainasettelua emmekä epäinhimillistä turvapaikkapolitiikkaa.

Videotaltioinnit mielenosoituksesta julkaistaan myöhemmin Joukkovoiman YouTube-kanavalla. Kuvia ja tunnelmia mielenosoituksesta löydät Joukkovoiman Twitter-tililtä ja #joukkovoima -aihetunnisteella Instagramissa.

Joukkovoima on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansanliike. Liikettä yhdistää tyytymättömyys hallituksen politiikkaan. Vaatimuksemme ovat leikkauspolitiikan lopettaminen Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, riittävä toimeentulo kaikille sekä ihmis- ja perusoikeuksien kunnioittaminen.

Joukkovoima vaatii 2. syyskuuta: ”Sipilöinti seis!”

Joukkovoima-liike valmistautuu hallituksen politiikkaa vastustavaan mielenosoitukseen Helsingissä 2.9.2017. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat jo marssineet kanssamme. Emme edelleenkään hyväksy Sipilän hallituksen kurjistavaa ja eriarvoistavaa politiikkaa.

Nyt hallitus valmistautuu jälleen uusiin säästöihin ja leikkauksiin elokuun lopulla kokoontuvassa budjettiriihessä.

Hallitus hehkuttaa parantunutta taloustilannetta. Ministeri Orpo on kuitenkin jo ehtinyt luvata, ettei tämä tule näkymään tavallisen kansan pussissa: ”Tiukka kuri jatkuu” ja ”jakovaraa ei ole”. Ei, vaikka suurten pörssiyhtiöiden johtajien tulot ampaisivat uuteen ennätykseen ja ennakkotietojen mukaan hyvätuloisia odottaa tuntuva veronkevennys.

Ministeri Orpo puhuu ”suhdannepölystä”, joka toimii näköesteenä. Mielestämme nyt on kyse silkasta sumutuksesta ja sipilöinnistä. 

Me sanomme: Sipilöinti seis! Kaikille on varmistettava inhimillisesti arvokkaan elämän puitteet. Jos olet samaa mieltä, liity joukkoomme 2.9.!

* * *

Mielenosoitukseen järjestetään kuljetuksia ympäri Suomen, muun muassa Jyväskylästä, Kuopiosta ja Joensuusta. 

Mielenosoitus järjestäytyy blokeittain. Helsingin kadut täyttyvät työn ja työttömyyden, eläkeläisten, rasismin vastustajien, feministien, opiskelijoiden, taidetyöläisten, vammaisten, rauhan- ja ympäristöväen mielenosoitusblokeista. 

Mielenosoituksessa kuullaan protestilauluja Teemu Takatalolta, Maria Aleksandralta, Tumppi Varoselta ja rap-artisti Terttu Järvelältä.

Puheenvuoroja mielenosoituksessa käyttävät muiden muassa Kriittisen opettajaverkoston jäsen ja opettaja Mona Eid ja tohtorikoulutettava Karim Maiche Tampereen rauhantutkimusinstituutista. Äänessä ovat myös Metalliliiton aktiivi Hanna Rokkanen, Metalli 70:n puheenjohtaja Raija-Riitta Luiro-Piippo, vapaa tutkija ja kirjailija Olli Tammilehto sekä JHL:n edustajiston jäsen Kari Vatanen.

Tapahtuman juontaa Marissa Varmavuori.

Joukkovoima on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansanliike. Liikettä yhdistää tyytymättömyys hallituksen politiikkaan. Vaatimuksemme ovat leikkauspolitiikan lopettaminen Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, riittävä toimeentulo kaikille sekä ihmis- ja perusoikeuksien kunnioittaminen.


BLOKIT JA LÄHTÖPAIKAT

Mielenosoitus kokoontuu kolmessa eri lähtöpaikassa:

Kokoontuminen Hakaniemen torilla klo 13:

Kokoontuminen Helsingin yliopiston Porthania -rakennuksen edessä klo 13:

  • Opiskelijablokki

Rautatientorilla kokoontuvat klo 13:

Kulkueet liittyvät yhteen Mannerheimintiellä, saartavat Eduskuntatalon ja päätyvät Senaatintorille. Lisätietoja päätapahtumasta Facebookissa.

HUOM. Teknisen ongelman vuoksi #joukkovoima -kulkue ei pääty Senaatintorille vaan palaa Rautatientorille, jossa päätösjuhla.MIELENOSOITUKSEN OHJELMA

13:00 – 13:45, Rautatientori
13:00 tervetuloa, Marissa Varmavuori
13:05 Olli-Pekka Haavisto, Tampereen anarkistiliitto
13:10 Tumppi Varonen, artisti
13:35 Terttu Järvelä ja Työ – ja työttömät -blokki ottaa meidät mukaansa ja marssi lähtee kohti eduskuntataloa.

Kuljemme Mannerheimintietä eduskuntatalolle, jonka piiritämme, ja sen jälkeen kuljemme Mannerheimintietä ja Aleksanterinkatua Senaatintorille. HUOM. Teknisen ongelman vuoksi #joukkovoima -kulkue ei pääty Senaatintorille vaan palaa Rautatientorille, jossa päätösjuhla.

15:00, Rautatientori, avaus, Marissa Varmavuori
15:05 Raija-Riitta Luiro-Piippo, Metalli 70 puheenjohtaja
15:10 Kari Vatanen, JHL:n edustajiston jäsen
15:15 Hanna Rokkanen, Metalliliiton aktiivi
15:30 Teemu Takatalo, artisti
16:00 Ida Kettunen, vammaisaktivisti
16:05 Karim Maiche, tohtorikoulutettava, Tampereen rauhantutkimusinstituutti
16:10 Pirjo Pöllänen, Sosiaalinen oikeudenmukaisuus
16:15 Maria Aleksandra, artisti
16:40 Rauha ja ympäristö -puheenvuoro
16:45 Marzia Nazari, maahanmuuttaja-aktivisti
17:00 Tilaisuus loppuu, kamppailu jatkuu

KULJETUSTEN AIKATAULUT

Keski-Suomi: Jyväskylästä lähtee klo 8 bussi, joka ajaa Jämsän kautta. Matkan hinta on 20 euroa, mutta kaikille tarvitseville pyritään järjestämään ns. sponssimatka. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Matleena Käppi osoitteessa spostiosoitteeseen jv.ks.kyydit@gmail.com tai puh. 044 973 6175. Häneltä saa tiedon tilinumerosta, jonne matkan voi maksaa ja/tai laitaa tukea. Lisätietoja Facebookissa.

Kuopio: Yhteiskuljetus Kuopiosta Joukkovoima -mielenosoitukseen Helsinkiin la 2.9.2017.
Lähtö Maljalahdenkadun tilausbussilaiturista klo 6:45, tarvittaessa Varkauden kl-asema klo 7:40 ja Mikkeli, Mannerheimintien liikenneasema klo 9:00, Kuortista lähtö eteenpäin n klo 10:30, (tauko 45 min)
Edestakaisen matkan hinta 15 euroa.  Sitovat ilmoittautumiset asko.julkunen@gmail.com tai tekstarilla p. 040 445 0331. Ilmoittautumisen jälkeen saat tilinumeron jolle matka maksetaan. Tapahtuma Facebookissa.

Joensuu:  Joensuusta Joukkovoima-mielenosoitukseen la 2.9. 10 € per henkilö.
Mukaan pääset ilmoittautumalla joukkovoima.joensuu@gmail.com ja maksamalla 10€ tilille FI84 5086 0920 0033 20. Saajaksi merkitään Joukkovoima Joensuu ja viestiksi mielenosoitusmatka 2.9.

Turku:

Kuljetus 1 Helsinkiin (varaudutaan tarvittaessa toiseenkin bussiin)
Lähtö klo 10.00 Turun linja-autoasemalta ja paluulähtöaika Helsingistä klo 17.00 Senaatintorilta.
Hinta 10 €/työssäkäyvät ja muut 5 €.
Ilmoittautumiset: Metalli 49:n toimisto, Tuureporinkatu 17 C, 20100 Tku. P. 044 518 9449 (ei tekstiviestejä) tai susanna.merinen@metalli49turku.fi

Kuljetus 2 Helsinkiin lähtee T-Talolta klo 10, hinta 10 € työssäkäyviltä ja muilta 5 €, paluu samoin. Ilmoittautuminen Kaija Kiessling (041-4639046), tai Hannu Väisänen (040 411 2092) tai sähköpostilla kaija.kiessling@gmail.com

Ei köyhiä vastakkain -mielenosoitus yhdistää voimansa Oikeus elää -mielenosoituksen kanssa

Pääkaupungin Joukkovoima siirtää Helsingin poliisin toiveiden mukaisesti Ei köyhiä vastakkain! -mielenilmauksensa Paasikiven aukiolta, joka on annettu Suomi Ensin -mielenosoituksen käyttöön.

Poliisi ilmoitti mielenosoituksen paikan siirron johtuvan mahdollisesta liian suuresta osallistujamäärästä, sillä heidän mukaan Paasikiven aukiolle mahtuisi vain noin 50-100 mielenosoittajaa.

Emme kuitenkaan ole pahoillamme, sillä yhdistämme mieluusti voimamme Mannerheimintien toiselle puolelle asettuneen Oikeus elää -mielenosoituksen kanssa. Vastustamme kaikenlaista köyhien vastakkainasettelua taustaan katsomatta. Uusi mielenosoituspaikkamme on täten Kiasman aukiolla klo 15–18 lauantaina 15.7.2017.

Joukkovoima on rauhanomaisesti ilman rasismia tai fasismia kaikkien ihmisoikeuksia ja kestävää elämää edistävä kansanliike. Lauantain mielenosoituksessa on odotettavissa puheenvuoroja eri vähäosaisien ryhmien edustajilta, seuraleikkejä aidossa kuntouttavan työtoiminnan hengessä, disko tasa-arvon puolesta ja hengailua hyvässä hallituksen vastaisessa seurassa.

Tervetuloa ystävät!

Ei köyhiä vastakkain – Hallitus ulos! 15.7.2017

Kurjistamispolitiikan vastaiset protestit jatkuvat heinäkuussa. Paasikiven aukiolle kokoontuvassa Ei köyhiä vastakkain – Hallitus ulos! -mielenosoituksessa eri alistetut ryhmät näyttävät yhdessä, etteivät he suostu asettumaan toisiaan vastaan.

Pääkaupunkiseudun Joukkovoiman järjestämän tapahtuman kritiikki kohdistuu sekä hallituksen toimiin että oppositioon siirtyneiden perussuomalaisten retoriikkaan. (lisää…)

Joukkovoima liikkeellä 2.9.2017: Hallituksen aika mennä!

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -liike valmistautuu hallituksen eroa vaativaan mielenosoitukseen Helsingissä 2.9.2017. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat jo marssineet kanssamme.

Suomessa on nähty vuosituhannen kummallisin poliittinen sirkus. Olemme saaneet uuden hallituksen, jossa samat vanhat kasvot jatkavat samaa vanhaa politiikkaa. Hallituksen kriisin päättyminen tarkoittaa meidän kriisimme jatkumista.

Joukkovoima ei suostu unohtamaan kuluneen hallituskauden lukemattomia farsseja ja skandaaleja: vaalilupausten syömistä, kurjistavia leikkauspäätöksiä ja yhteiskunnan omaisuuden myymistä. Satavuotistaivaltaan juhlivan Suomen maine lehdistönvapauden, hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien mallimaana on mennyt.

Seuraavaksi hallitus pyrkii viemään läpi palveluja ja demokratiaa heikentävät sote- ja maakuntahankkeet. Kansalaisten ja asiantuntijoiden vastalauseita ei edelleenkään haluta kuunnella.

– Meistä tämä ei ole oikein. Me emme hyväksy tuloerojen kasvattamista, köyhien vastakkainasettelua emmekä epäinhimillistä turvapaikkapolitiikkaa. Hallituksen on aika mennä!

Jos sinäkin olet saanut tarpeeksesi, liity kasvavaan joukkoomme 2.9.2017 Helsingissä!

Tapahtumaan ovat lupautuneet puhumaan ja esiintymään muun muassa Teemu Takatalo, Hanna Rokkanen ja Raija-Riitta Luiro-Piippo (Metalli 70 puheenjohtaja). Lista täydentyy nopeassa tahdissa.

Joukkovoima on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansanliike. Liikettä yhdistää tyytymättömyys hallituksen politiikkaan. Vaatimuksemme ovat leikkauspolitiikan lopettaminen Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, riittävä toimeentulo kaikille sekä ihmis- ja perusoikeuksien kunnioittaminen.

Vastustamme hallituksen kehysriihen leikkauksia 24.4.2017

20.4.2017 Mediatiedote / Pk-seudun joukkovoima

Vastustamme leikkauksia – kehysriihen vastainen Joukkovoima-aktivistien mielenilmaisu 24.4. Helsingin Senaatintorilla valtioneuvoston edessä klo 9, josta saatamme hiippailla tietoon tulleeseen kehysriihipaikkaan.

Mitta on täysi joka viidennellä suomalaisella, joka elää alle köyhyysrajan. Varaa ei ole lääkkeisiin, ei edes ruokaan. Hallitus on osoittanut virkamiehille tien heikomman kyykyttämisessä: monessa kunnassa esimerkiksi vammainen elää arkeaan jatkuvassa epävarmuudessa, kun välttämättömästä henkilökohtaisesta avusta tingitään.
Välttääkseen vaalitappion hallitus lykkäsi jättileikkauksista päättämisen kuntavaalien jälkeen. Hallitus valmistelee koko kansan arkea ravisuttavia lakeja ennätystahtiin, jyräämällä alle jopa perustuslain. Tärkeintä on saada toimimaan rahantahkomiskoneet, joilla imetään meidän veronmaksajien yhteiset varat kansan ulottumattomiin hallituksen omille ”hyville kavereille” (sote).
Ihminen ei ole momentti budjetissa. Elämänsä raskasta työtä tehnyt köyhä eläkeläinen, maailmaa uusin silmin katseleva yksinhuoltajan vauva, ihmisarvosta riisuttu ja omasta tilastaan syyllistetty työtön hitsjaaja sekä tunnollisesti veronsa maksava pienipalkkainen kaupantäti pyörittävät tätä yhteiskuntaa. He eivät elä velaksi, heidän ansiostaan yhteiskunta on olemassa. Myös heidän jokainen senttinsä palautuu takaisin yhteiseen kassaan eri tavoin.
Pääomatulonsa veroparatiiseihin piilottava ja osinkotuloilla elävä ja – suhteessa tuloihinsa – vähän veroja maksava imee yhteiskunnasta pois kansan enemmistön varoja. Jos hyväosainen, lähinnä pääomatuloilla elävä maksaisi piirun verran enemmän veroja Suomeen, maa voisi paremmin.
Joukkovoima tahtoo, että päättäjät laittavat ahneudelle pisteen. Silloin ei tarvitse leikata kaikista köyhimpien elinmahdollisuuksia. Leikkaukset eivät ole välttämättömiä.

Pääkaupunkiseudun joukkovoima -verkosto

Raisa Lehtomäki
Mediatyöryhmän jäsen
Joukkovoima vammaisten puolesta -ryhmän yhteyshenkilö

Puh. 0500 975773
joukkovoima(a) gmail.com

Tapahtumalinkki Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1750048265306044/

Posti sikailee! Lähetä postia Postille

Posti- ja logistiikka-alan työehtosopimus umpeutui 30. lokakuuta. Sopimuksen loppumisen yhteydessä Postin johto ilmoitti yllättävästi tehneensä sopimuksen työvoiman vuokraamisesta SOL:n kanssa.

Yleiskokous 1.11.2015 kehottaa ilmaisemaan postin henkilöstölle solidaarisuutta lähettämällä postikorttiterveiä Postin johdolle. Näin voimme ilmaista tukemme myös niille postilaisille, joiden käsien kautta korttimme johdolle kulkeutuu.

Posti on valtionyhtiö ja postiala on ainoita merkittäviä aloja, joka ei ole ns. työllisyys- ja kasvusopimuksessa mukana. On syytä uskoa, että heitä käytetään koekaniineina EK:n ja hallituksen ajaessa läpi myrkyllistä palkkojen alentamiseen tähtäävää politiikkaansa.

Lähetä terveisesi postin johdolle!

Osoitteeksi korttiin voi merkitä:
Posti Group
PL 1
00011 POSTI
(Johtoryhmän jäsenet täältä)

Voit myös jakaa kuvia lähettämistäsi korteista merkinnällä #postiapostille tai Facebookissa.

Joukkovoima mukana Peli Poikki! – Rikotaan hiljaisuus-mielenosoituksessa

Joukkovoiman Pääkaupunkiseudun toimintaryhmä kutsuu kaikki joukkovoimalaiset omaan blokkiin Peli poikki! – mielenosoitukseen.
Joukkovoima on sitoutunut vastustamaan niin rasismia kuin leikkauksiakin. Juuri nyt vastuu molempien lopettamisesta lepää raskaasti pääministeri Juha Sipilän harteilla ja me vaadimme häneltä toimenpiteitä.
Haluamme hänen myöntävän, että jatkuvilla leikkauksilla hänen SOS-hallituksensa on osaltaan luonut tilanteen, jossa äärioikeiston on helppo kasvattaa suosiotaan.

Hallituksen peli äärioikeiston kanssa on aika laittaa poikki!

###

Löydät Joukkovoiman lauantaina 24.9. Kansalaistorilta. Meillä on paikalla oma soundiauto, joka vetää blokkiamme kulkueessa. Tuomme paikalle jonkin verran Joukkovoiman omia kylttejä, mutta ilahdumme kovasti, jos jaksat askarrella myös omia.

Peli Poikki! – Rikotaan hiljaisuus -mielenosoitus 24.9.

Peli poikki! – Joukkovoiman blokki