Aika valmistautua 3.9. mielenosoitukseen

Blogisti: Aleksi Norman.

 

Joukkovoiman seuraava suuri mielenosoitus järjestetään lauantaina 3.9.2016. Ajankohdan valintaan ovat vaikuttaneet hallituksen budjettiriihi ja viime vuoden 22.8. mielenosoituksen kokemukset. Kyseessä on Joukkovoiman kolmas suurempi mielenosoitus.

Mielenosoitus järjestetään Helsingin keskustassa. Muualta maasta järjestetään bussikuljetuksia.

Näyttävä, suuri ja uskottava mielenosoitus syntyy satojen aktiivien ponnistelujen tuloksena.

Ylintä valtaa Joukkovoimassa käyttävät yleiskokoukset. Yleiskokoukset ovat avoimia ja hyviä paikkoja verkostoitua Joukkovoima-toimijoihin. Seuraavan yleiskokouksen ajankohdan voit tarkistaa Joukkovoiman sivuilta.

Joukkovoimalla ei ole hallitusta tai toimikuntaa. Sen sijaan sen työryhmät hoitavat mielenosoituksen käytännön järjestelyjä.

  • Järjestelytyöryhmä hoitaa juoksevat asiat ja organisoi mielenosoituksen.
  • Mediatyöryhmä tekee mielenosoituksen graafisen suunnittelun, hoitaa verkkosivuja, tekee lehdistötiedotteet ja jakaa haastattelut.
  • Suhdetyöryhmä kerää tukea mielenosoitukselle ja toimii linkkinä järjestökenttään.

Työryhmiin liitytään työryhmän pyynnöstä tai yleiskokouksessa. Media- ja suhdetyöryhmät ovat käytännössä varsin avoimia, kun taas järjestelytyöryhmän jäsenet ovat liikkeen konkareita. Työryhmien kokoukset järjestetään yleensä Helsingissä, mutta vaikuttaa voi myös esimerkiksi pikaviestipalvelu Slackissä tai sähköpostilla.

Toimiiko alueellasi Joukkovoiman paikallisosastoa? Voit tarkistaa Facebookista.

Mielenosoitusten kuljetukset ovat Joukkovoima-aktiivien järjestämiä. Kaikkiin mielenosoituksiin on liittynyt myös paikallisia tilaisuuksia pääkaupungin ulkopuolella. Mieti miten sinä voit osallistua mielenosoituksen järjestelyyn.

Työryhmässä, paikallisosaston kanssa tai yksin, tarvitsemme juuri sinun panostasi. Järjestäydy lähiyhteisössäsi, jaa linkkejä Facebookissa, jaa lennäkkejä ja kerro mielenosoituksesta ystävillesi tai järjestä vaikka kuljetus.