Ei köyhiä vastakkain – Hallitus ulos! 15.7.2017

Kurjistamispolitiikan vastaiset protestit jatkuvat heinäkuussa. Paasikiven aukiolle kokoontuvassa Ei köyhiä vastakkain – Hallitus ulos! -mielenosoituksessa eri alistetut ryhmät näyttävät yhdessä, etteivät he suostu asettumaan toisiaan vastaan.

Pääkaupunkiseudun Joukkovoiman järjestämän tapahtuman kritiikki kohdistuu sekä hallituksen toimiin että oppositioon siirtyneiden perussuomalaisten retoriikkaan.

Vastalause eriarvoistamiselle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaati linjapuheessaan avoimesti köyhien vastakkainasettelua. Huolen pitäminen kaikista on hänen mukaansa muoti-ilmiö, johon ei ole enää varaa, sillä osa köyhistä on uhrattava julkisen talouden tasapainottamisen alttarilla.

Hallitukseen jäänyt ”Uusi vaihtoehto” aikoo jatkaa Sipilän ja Orpon johdolla samaa vaihtoehdotonta leikkauspolitiikkaansa. Köyhille sillä ei ole tarjottavanaan kuin entistä pidempiä leipäjonoja.

– Me emme tähän suostu. Suomea ei rakenneta köyhiä kyykyttämällä, eikä ihmisarvo voi määräytyä talouden suhdanteiden perusteella, painottaa Pääkaupunkiseudun Joukkovoima-liike. – Eriarvoistava kehitys on pysäytettävä nyt ja sitä edistävän hallituksen erottava.

Yhteistyötä turvapaikanhakijoista ay-väkeen

Joukkovoima-liikkeen vaatimukset ovat leikkauspolitiikan lopettaminen Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, riittävä toimeentulo kaikille sekä ihmis- ja perusoikeuksien kunnioittaminen. Liike järjestää mielenosoituksen lauantaina 15.7.2017 klo 15 Helsingissä.

– Kutsumme mukaamme jokaisen hallituspolitiikkaan kyllästyneen, joka kieltäytyy potkimasta kaveria päähän.
Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja köyhyydestä, työttömyydestä ja solidaarisuudesta. Luvassa on lisäksi osallistavan työtoiminnan hengessä seuraleikkejä ja muuta ohjelmaa.

Puheenvuoroja käyttävät muun muassa köyhyysasiantuntija Jouni Kylmälä UUTTA ry:stä, vammaisaktiivi, tutkija Elina Nykyri, Helsingin sosiaalipäivystyksen entinen päällikkö Olli Salin ja Vailla vakinaista asuntoa ry:n puheenjohtaja Reijo Pipinen. Mukana on myös Köyhien liikkeen paikallisryhmiä, turvapaikanhakijoiden Oikeus elää -verkosto ja ammattiyhdistysväen Vastavoima ry.

– Me emme aseta toisiamme vastakkain – me haluamme yhteiskunnan, jossa jokaisesta välitetään ikään, etniseen taustaan, uskontoon, sosiaaliaseen asemaan, sukupuoleen tai seksuaalisuuteen katsomatta.

Pääkaupunkiseudun Joukkovoima on osa puoluepoliittisesti sitoutumatonta Joukkovoima-kansanliikettä, jota yhdistää tyytymättömyys hallituksen politiikkaan. Liikkeeltä on odotettavissa suurempi mielenosoitus syyskuussa.

EI KÖYHIÄ VASTAKKAIN – HALLITUS ULOS!
Mielenosoitus lauantaina 15.7.2017 klo 15
Helsinki, Paasikiven aukio
Tapahtuma Facebookissa

Lisätiedot:
050 354 1549
040 706 1223