Joukkovoima vaatii 2. syyskuuta: ”Sipilöinti seis!”

Joukkovoima-liike valmistautuu hallituksen politiikkaa vastustavaan mielenosoitukseen Helsingissä 2.9.2017. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat jo marssineet kanssamme. Emme edelleenkään hyväksy Sipilän hallituksen kurjistavaa ja eriarvoistavaa politiikkaa.

Nyt hallitus valmistautuu jälleen uusiin säästöihin ja leikkauksiin elokuun lopulla kokoontuvassa budjettiriihessä.

Hallitus hehkuttaa parantunutta taloustilannetta. Ministeri Orpo on kuitenkin jo ehtinyt luvata, ettei tämä tule näkymään tavallisen kansan pussissa: ”Tiukka kuri jatkuu” ja ”jakovaraa ei ole”. Ei, vaikka suurten pörssiyhtiöiden johtajien tulot ampaisivat uuteen ennätykseen ja ennakkotietojen mukaan hyvätuloisia odottaa tuntuva veronkevennys.

Ministeri Orpo puhuu ”suhdannepölystä”, joka toimii näköesteenä. Mielestämme nyt on kyse silkasta sumutuksesta ja sipilöinnistä. 

Me sanomme: Sipilöinti seis! Kaikille on varmistettava inhimillisesti arvokkaan elämän puitteet. Jos olet samaa mieltä, liity joukkoomme 2.9.!

* * *

Mielenosoitukseen järjestetään kuljetuksia ympäri Suomen, muun muassa Jyväskylästä, Kuopiosta ja Joensuusta. 

Mielenosoitus järjestäytyy blokeittain. Helsingin kadut täyttyvät työn ja työttömyyden, eläkeläisten, rasismin vastustajien, feministien, opiskelijoiden, taidetyöläisten, vammaisten, rauhan- ja ympäristöväen mielenosoitusblokeista. 

Mielenosoituksessa kuullaan protestilauluja Teemu Takatalolta, Maria Aleksandralta, Tumppi Varoselta ja rap-artisti Terttu Järvelältä.

Puheenvuoroja mielenosoituksessa käyttävät muiden muassa Kriittisen opettajaverkoston jäsen ja opettaja Mona Eid ja tohtorikoulutettava Karim Maiche Tampereen rauhantutkimusinstituutista. Äänessä ovat myös Metalliliiton aktiivi Hanna Rokkanen, Metalli 70:n puheenjohtaja Raija-Riitta Luiro-Piippo, vapaa tutkija ja kirjailija Olli Tammilehto sekä JHL:n edustajiston jäsen Kari Vatanen.

Tapahtuman juontaa Marissa Varmavuori.

Joukkovoima on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansanliike. Liikettä yhdistää tyytymättömyys hallituksen politiikkaan. Vaatimuksemme ovat leikkauspolitiikan lopettaminen Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, riittävä toimeentulo kaikille sekä ihmis- ja perusoikeuksien kunnioittaminen.


BLOKIT JA LÄHTÖPAIKAT

Mielenosoitus kokoontuu kolmessa eri lähtöpaikassa:

Kokoontuminen Hakaniemen torilla klo 13:

Kokoontuminen Helsingin yliopiston Porthania -rakennuksen edessä klo 13:

  • Opiskelijablokki

Rautatientorilla kokoontuvat klo 13:

Kulkueet liittyvät yhteen Mannerheimintiellä, saartavat Eduskuntatalon ja päätyvät Senaatintorille. Lisätietoja päätapahtumasta Facebookissa.

HUOM. Teknisen ongelman vuoksi #joukkovoima -kulkue ei pääty Senaatintorille vaan palaa Rautatientorille, jossa päätösjuhla.MIELENOSOITUKSEN OHJELMA

13:00 – 13:45, Rautatientori
13:00 tervetuloa, Marissa Varmavuori
13:05 Olli-Pekka Haavisto, Tampereen anarkistiliitto
13:10 Tumppi Varonen, artisti
13:35 Terttu Järvelä ja Työ – ja työttömät -blokki ottaa meidät mukaansa ja marssi lähtee kohti eduskuntataloa.

Kuljemme Mannerheimintietä eduskuntatalolle, jonka piiritämme, ja sen jälkeen kuljemme Mannerheimintietä ja Aleksanterinkatua Senaatintorille. HUOM. Teknisen ongelman vuoksi #joukkovoima -kulkue ei pääty Senaatintorille vaan palaa Rautatientorille, jossa päätösjuhla.

15:00, Rautatientori, avaus, Marissa Varmavuori
15:05 Raija-Riitta Luiro-Piippo, Metalli 70 puheenjohtaja
15:10 Kari Vatanen, JHL:n edustajiston jäsen
15:15 Hanna Rokkanen, Metalliliiton aktiivi
15:30 Teemu Takatalo, artisti
16:00 Ida Kettunen, vammaisaktivisti
16:05 Karim Maiche, tohtorikoulutettava, Tampereen rauhantutkimusinstituutti
16:10 Pirjo Pöllänen, Sosiaalinen oikeudenmukaisuus
16:15 Maria Aleksandra, artisti
16:40 Rauha ja ympäristö -puheenvuoro
16:45 Marzia Nazari, maahanmuuttaja-aktivisti
17:00 Tilaisuus loppuu, kamppailu jatkuu

KULJETUSTEN AIKATAULUT

Keski-Suomi: Jyväskylästä lähtee klo 8 bussi, joka ajaa Jämsän kautta. Matkan hinta on 20 euroa, mutta kaikille tarvitseville pyritään järjestämään ns. sponssimatka. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Matleena Käppi osoitteessa spostiosoitteeseen jv.ks.kyydit@gmail.com tai puh. 044 973 6175. Häneltä saa tiedon tilinumerosta, jonne matkan voi maksaa ja/tai laitaa tukea. Lisätietoja Facebookissa.

Kuopio: Yhteiskuljetus Kuopiosta Joukkovoima -mielenosoitukseen Helsinkiin la 2.9.2017.
Lähtö Maljalahdenkadun tilausbussilaiturista klo 6:45, tarvittaessa Varkauden kl-asema klo 7:40 ja Mikkeli, Mannerheimintien liikenneasema klo 9:00, Kuortista lähtö eteenpäin n klo 10:30, (tauko 45 min)
Edestakaisen matkan hinta 15 euroa.  Sitovat ilmoittautumiset asko.julkunen@gmail.com tai tekstarilla p. 040 445 0331. Ilmoittautumisen jälkeen saat tilinumeron jolle matka maksetaan. Tapahtuma Facebookissa.

Joensuu:  Joensuusta Joukkovoima-mielenosoitukseen la 2.9. 10 € per henkilö.
Mukaan pääset ilmoittautumalla joukkovoima.joensuu@gmail.com ja maksamalla 10€ tilille FI84 5086 0920 0033 20. Saajaksi merkitään Joukkovoima Joensuu ja viestiksi mielenosoitusmatka 2.9.

Turku:

Kuljetus 1 Helsinkiin (varaudutaan tarvittaessa toiseenkin bussiin)
Lähtö klo 10.00 Turun linja-autoasemalta ja paluulähtöaika Helsingistä klo 17.00 Senaatintorilta.
Hinta 10 €/työssäkäyvät ja muut 5 €.
Ilmoittautumiset: Metalli 49:n toimisto, Tuureporinkatu 17 C, 20100 Tku. P. 044 518 9449 (ei tekstiviestejä) tai susanna.merinen@metalli49turku.fi

Kuljetus 2 Helsinkiin lähtee T-Talolta klo 10, hinta 10 € työssäkäyviltä ja muilta 5 €, paluu samoin. Ilmoittautuminen Kaija Kiessling (041-4639046), tai Hannu Väisänen (040 411 2092) tai sähköpostilla kaija.kiessling@gmail.com