Sipilöinti seis! -mielenosoitus keräsi 2000 hallituspolitiikkaan tyytymätöntä


Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -liikkeen mielenosoitus Helsingissä 2.9.2017 sujui rauhallisissa merkeissä. Tapahtuma oli onnistunut, ja mukana oli noin 2 000 mielenosoittajaa.

Mielenosoituksessa vaadittiin hallituksen tehottoman ja vahingollisen leikkauspolitiikan lopettamista. Budjettiriihen uudet kiristykset herättivät laajaa tyytymättömyyttä.

Yhdessä hallituspolitiikkaa vastaan olivat järjestäytyneet seuraavat blokit: työ ja työttömyys -blokki, vammaisblokki, eläkeläiset, rauha ja ympäristö -blokki, taidetyöläiset, rasismin vastainen blokki, antikapitalistinen blokki ja antisipilistinen blokki, eläinoikeusblokki, feministiblokki sekä opiskelijat.

Mielenosoitus kokoontui Rautatientorilla ja kulki Mannerheimintien kautta eduskuntatalolle. Halllituksen politiikkaan tyytymättömät piirittivät talon ja esittivät vaatimuksiaan. Kulkue jatkoi Aleksanterinkadun kautta Senaatintorin ohimarssilla ja päätyi takaisin Rautatientorille, jossa kuultiin musiikkia ja puheenvuoroja.

Joukkovoima kiittää kaikkia mukana olleita mielenosoittajia, esiintyjiä ja muita protestin tukijoita.

Mielenosoitus on ohi, mutta taistelu hallituksen nykypolitiikkaa vastaan jatkuu. Emme edelleenkään hyväksy tuloerojen kasvattamista, köyhien vastakkainasettelua emmekä epäinhimillistä turvapaikkapolitiikkaa.

Videotaltioinnit mielenosoituksesta julkaistaan myöhemmin Joukkovoiman YouTube-kanavalla. Kuvia ja tunnelmia mielenosoituksesta löydät Joukkovoiman Twitter-tililtä ja #joukkovoima -aihetunnisteella Instagramissa.

Joukkovoima on puoluepoliittisesti sitoutumaton kansanliike. Liikettä yhdistää tyytymättömyys hallituksen politiikkaan. Vaatimuksemme ovat leikkauspolitiikan lopettaminen Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa, riittävä toimeentulo kaikille sekä ihmis- ja perusoikeuksien kunnioittaminen.